75,000 duhanpirës vdesin në vit, Franca ndaloi cigaret elektronike njëpërdorimshme

Franca planifikon të ndalojë cigaret elektronike për një përdorim, tha kryeministrja franceze Elisabeth Bourne.

– Është një çështje e rëndësishme e shëndetit publik – tha Bourne, duke shtuar se qeveria po përgatit plane për një program kombëtar për të luftuar konsumin e duhanit, i cili sipas tij është përgjegjës për 75 mijë vdekje në vit në Francë.

Ajo shtoi se ato pajisje krijojnë zakone tek të rinjtë që mund të çojnë në varësinë ndaj duhanit.

– Por qeveria nuk ka ndërmend të rrisë taksën për produktet e duhanit vitin e ardhshëm pas rritjes së një viti më parë – tha Born.

Në vitin 2021, presidenti francez Emmanuel Macron zbuloi planet për të frenuar konsumin e duhanit dhe alkoolit, duke premtuar se do të sigurojë më shumë vende pa duhan, dhe deri në vitin 2030, ai dëshiron t’i bëjë të gjithë 20-vjeçarët jo duhanpirës.