(Foto) Çudi natyrore në fund të botës: Shpella jorealiste të bukura që ia vlen të vizitohen një herë në jetë

Edhe pse besojmë se Kili shumëngjyrësh me natyrën e tij të fuqishme dhe kulturën e tij të pasur nuk duhet të reklamohet më tej si turist, sërish nuk mund të mos ndajmë skenat e Patagonisë me ata që nuk kanë pasur ende mundësinë t’i shohin.

Shpellat e Mermerit në Kili (Capillas de Marmol) janë një mrekulli e vërtetë natyrore, e fshehur më tepër në një pjesë të izoluar të vendit.

Ato janë të vendosura në rajonin e Patagonisë, në pjesën më jugore të Amerikës së Jugut dhe janë pjesë e Liqenit të Përgjithshëm Carrera. Ato janë të vendosura larg rrugëve, kështu që qasja në to është e mundur vetëm me varkë.

 

 

 

Mos u shqetësoni, kur të arrini në këtë destinacion, rruga marramendëse përmes Patagonisë do t’ju ketë përgatitur mendërisht për logjistikën e dobët.

Por sapo të arrini atje do të shihni pse ia vlen.

Shkëmbinjtë jorealisht të bukur duken si një kryevepër pikture dhe akoma më mahnitës është fakti se ata janë formuar natyrshëm, formacione që kanë zgjatur më shumë se 6000 vjet. Ato janë formuar në mermer të pastër dhe ngjyra e shkëmbinjve varion nga bruz dhe e zezë në jeshile dhe të verdhë.

Siç u përmend, shkëmbinjtë janë pjesë e liqenit General Carrera në Kilin jugor. Është gjithashtu liqeni më i madh në Kili, i cili mbulon një pjesë të territorit të Argjentinës fqinje.

 

 

 

Vizita e shkëmbinjve zakonisht bëhet në mëngjes herët kur uji është më i qetë dhe më i bruz për shkak të dritës së ditës, dhe ju duhet të merrni me vete rroba të ngrohta. Bikinit mund t’i harroni menjëherë sepse uji atje është mjaft i ftohtë.

Lëvizja nëpër shkëmbinj është e mundur vetëm me varkë ose kajak, dhe udhëtimi nëpër këto tunele zgjat rreth dy orë.