Mashtrimi i fundit që po bëhet në Zvicër me para

1 min read

Një sipërmarrës nga Friburgu humbi 27,000 franga, sepse u kap nga një mashtrues që i kishte premtuar se do t’i shtonte paratë me një lëng kimik, njoftoi policia kantonale të hënën, përcjell albinfo.ch.

Autori i dyshuar, një kamerunian që jeton në Gjenevë, është në paraburgim. Besohet se bashkëpunëtorët e tij po kryejnë të njëjtin mashtrim në pjesë të tjera të Zvicrës, si dhe në Francë.

Sipas policisë, truku i ashtuquajtur “larë-larë” është një mashtrim i përdorur kryesisht nga autorë nga vendet afrikane.

“Paratë e lehta pa rrezik humbjeje janë një iluzion. Askush nuk ka aftësinë të kopjojë kimikisht kartëmonedhat”, deklaroi policia atë që duhet të jetë e dukshme, por me sa duket, nuk është.

Leave a Reply

Your email address will not be published.