Shaqiri ndan lajmin e madh: Çështja e Velesit u zgjidh

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri ka shpërndarë një njoftim tejet të rëndësishëm në rrjetet sociale lidhur me nxënësit e Velesit.

Në njoftimin e tij, Shaqiri ka njoftuar se problemi me nxënësit shqiptar në këtë vend është zgjidhur dhe se mësimi në gjuhën amtare është e drejtë kushtetuese të cilën askush nuk mund ta mohoj.

“Nëse është faj që Ministria e Arsimit dhe Shkencës po i mundëson secilit mësim në gjuhën amtare, me punë intensive secilit nxënës po i ndërton shkollë në lagjen ku jeton atëherë, unë dhe kabineti im jemi fajtor. Ju njoftoj se Inspektorati Shtetëror i Arsimit është në teren dhe dy paralelet në SHMK “Koço Racin” në Veles, që i pengojnë dikujt do të vazhdojnë të funksionojnë. Apeloj deri te të gjithë që kanë zërin e arsyes, të mos keqpërdorin çështjet arsimore për qëllimet e tyre politike”, ka shkruar Shaqiri duke pyetur se, pse duhet të na pengojë hapja e paraleleve ku do të fitohet dituri?