Në këtë qytet nuk do të ketë pika bastesh – kjo e fundit do të mbyllet në fund të vitit 2023

Qyteti i Genkut në Belgjikë ka njoftuar se pika e fundit e basteve do të mbyllet në fund të vitit 2023.

– Bastet i bëjnë njerëzit të bien në varfëri dhe borxhe të thella. Dhe kjo mund të shkaktojë probleme psikologjike dhe sociale – tha kryebashkiaku Wim Dries.

Ai vuri në dukje se kumari do të jetë ende i mundur, por në vende të tilla si bare dhe kioska.

– Qyteti do të kryejë kontrolle të rregullta në këto vende. Kazinotë e Genk do të vazhdojnë të ekzistojnë pasi licencat e tyre skadojnë pas katër deri në pesë vjet, shtoi ai.

Qytetet dhe bashkitë në Flanders duhet të lëshojnë licencat e tyre të lojërave të fatit dhe Genk vendosi të mos e bëjë këtë. Qyteti mund të refuzojë ligjërisht bashkëpunimin bazuar në afërsinë e objekteve për të rinjtë dhe shërbimet fetare, siç është rasti në Genk.