Sllovenia vendos postblloqe policore pranë kufirit me Kroacinë

Sllovenia ka vendosur të vendosë pika kontrolli policore në territorin e saj në afërsi të pikave kufitare, duke përfshirë kufirin me Kroacinë.

Regjimi Shengen mbetet në fuqi dhe do të mund të kalohet pa kontroll nëpër ish-kalimet kufitare, por në territorin e Sllovenisë do të ketë postblloqe policore ku policia do të ndalojë dhe kontrollojë automjetet individuale.

Siç mëson jozyrtarisht portali 24ur, Sllovenia do të vendosë postblloqe policore për shkak të migrimit ilegal sipas shembullit të Italisë. Policia duhet të vendosë postblloqe menjëherë pas pikave kufitare, ku do të mund të ndalojë në mënyrë të sigurt automjetet.

Qeveria sllovene njoftoi së fundmi se nuk po shqyrton vendosjen e kontrolleve kufitare me Kroacinë, pavarësisht rritjes së madhe të hyrjes së paligjshme të emigrantëve. Kështu deklaroi vetëm tetë orë më parë sekretari shtetëror slloven në Ministrinë e Punëve të Jashtme, Marko Stuchin.