Turqia nis furnizimin me gaz natyror për Moldavinë

Turqia do të fillojë furnizimin e Moldavisë me 2 milionë metër kub gaz natyror në ditë nga 1 tetori, njoftoi sot operatori shtetëror i rrjetit të gazit të Turqisë (BOTAS).

Turqia, e cila ka burime të pakta të gazit natyror, por është shtëpia e një impianti të madh importi LNG , synon të bëhet një furnizues alternativ për tregjet më të vogla të gazit në Evropën Juglindore.

Të mërkurën, BOTAS nënshkroi një marrëveshje për të furnizuar deri në 1.5 bcm gaz natyror për OMW Petrom të Rumanisë në një marrëveshje që zgjat deri në tremujorin e parë të 2025.

Turqia nënshkroi gjithashtu marrëveshje furnizimi me gaz me Bullgarinë dhe Hungarinë këtë vit.