Akuzat për armbëmbajtje pa leje, Hunter Biden vetëdeklarohet i pafajshëm në gjykatë

Hunter Biden u deklarua i pafajshëm në gjykatë të martën për akuzat për posedim të paligjshëm të një arme dhe përdorim droge.

Kjo deklaratë hedh poshtë pretendimet e republikanëve që prisnin një marrëveshje mes djalit të presidentit amerikan dhe autoriteteve gjyqësore për të shmangur burgun.

Kjo është hera e parë që ngrihen akuza penale ndaj një fëmije të një presidenti dhe kjo mund të ndikojë në kandidaturën e Biden për rizgjedhje.

Hunter u padit muajin e kaluar nga prokurori i posaçëm David Weiss për tre akuza penale që lidhen me gënjeshtra që ai tha në një dokument federal. Nëse shpallet fajtor për të gjitha akuzat, Hunter mund të përballet me 25 vjet burg dhe deri në 750,000 dollarë gjobë. Weiss u emërua në këtë çështje nga Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland mes reagimit të ashpër të zyrtarëve republikanë.

Gjyqi po mbahet në gjykatën federale të qarkut në Wilmington, Delaware. Në vitin 2018, Hunter deklaroi në një formular federal për armë zjarri se ai nuk ishte i varur ose nuk po përdorte substanca të paligjshme në kohën kur bleu një Colt Cobra.

Një marrëveshje për heqjen e akuzave për armë dhe tarifat e veçanta tatimore dështoi në korrik kur gjykatësja e qarkut të SHBA Maryellen Noreika në Wilmington, Delaware, refuzoi ta pranonte atë.