Fuqia e mediave sociale, urrejtjes dhe racizmit: Filmi i ri i kënaq shikuesit dhe kritikët

Në disa vende, një film u shfaq në Netflix që kënaqi kritikët dhe audiencën, gjë që nuk ndodh shumë shpesh vitet e fundit.

Thrilleri “I akuzuari” i bëri shikuesit të mendojnë për rreziqet e rrjeteve sociale. Historia e filmit ndjek një të ri (Shaneil Koular) i cili gabimisht identifikohet në internet si një terrorist i kërkuar që shpërtheu një bombë në metronë e Londrës.

Filmi me sa duket ka kaluar pa u vënë re në platformën e transmetimit, pavarësisht një vlerësimi mbresëlënës dhe të rrallë 100 për qind në faqen e njohur të rishikimeve Rotten Tomatoes.

Megjithatë, fansat e filmit kanë filluar të kuptojnë se sa i mrekullueshëm është dhe po përdorin rrjetet sociale për të përhapur fjalën. Shumë kanë shkruar se filmi është thjesht brilant dhe përshkruan realitetin e shoqërisë moderne të dominuar nga mediat sociale, edhe pse mund të jetë një vend i frikshëm.

“Filmi është 10/10. Është kaq e tensionuar dhe e vërtetë”, “Fuqia e mediave sociale, urrejtja, racizmi dhe stereotipet mund të shkatërrojnë jetë”, “Patjetër që ia vlen të shikohet”, “Tregon sa i rrezikshëm mund të jetë interneti”, “Unë ende ndjej ankth pasi e shikoj, por rekomandime”, janë vetëm disa nga komentet e shikuesve.

 

 

 

Thrilleri i tensionuar dhe emocionues u drejtua nga Philip Barantini, i cili njihet më së shumti për filmin artistik “Biling Point” me Stephen Graham.

“Ka kaluar një kohë e gjatë në përgatitje, por më në fund jam i emocionuar ta ndaj këtë me të gjithë ju!” Sigurohuni ta shikoni”, ka shkruar Shaneil Kular.

Një ditë më vonë, ai dha lajmin se filmi kishte arritur në 10 vendet më të mira në Netflix atë ditë.