Pos problemeve financiare, Barcelona ka vështirësi me një sponsor krucial

Barcelona aktualisht ka disa probleme me të cilat po përballet dhe nuk janë aspak të lehta. Veçanërisht, klubi vazhdon të vuajë me probleme financiare, ndërsa janë edhe në mes të një beteje gjyqësore për çështjen Negreira. Krahasuar me këto, problemet me aksionet e klubeve duken mjaft të vogla, por është një problem që po bëhet gjithnjë e më zhgënjyes.

Sipas “Mundo Deportivo”, fanella kryesore e Barcelonës po shitet pothuajse në çdo madhësi për të rriturit, me përjashtime të vetme që janë mëngë të shkurtra XXL dhe disa madhësi me mëngë të gjata. Në sytë e Barcelonës, problemi sillet rreth furnizuesit të tyre, “Nike”.

Klubi mendon se kompania nuk është në përputhje me programin që u miratua muaj më parë nga vetë klubi, i njohur si Licencimi dhe Merchandising. Barcelona nuk do të ketë fanella të mjaftueshme në dyqan deri më 23 tetor, të hënën e javës së “El Clasicos”. Shitjet e tyre janë një ndihmë e madhe për klubin në përpjekjen e tyre për të zgjidhur problemet financiare, kështu që zhgënjimet e klubit për këtë janë të kuptueshme.