Tonali përballet me një dënim të rëndë, nëse shpallet fajtor

Sandro Tonali i Njukasëllit po përballet me një pezullim të mundshëm deri në tre vjet, për shkak të një hetimi për baste të paligjshme. Krahas tij, në këtë hetim të nisur nga Federata Italiane e Futbollit (FIGC) është përfshirë edhe Nikolo Zaniolo, aktualisht i huazuar në Aston Villa.

Dyshja e lojtarëve të Premier Ligës u larguan nga kampi stërvitor i Italisë, pasi mësuan për këtë hetim dhe më pas u morën në pyetje nga policia. Akuza sillet rreth përdorimit të platformave të paligjshme të basteve në internet. Në Itali, përdorimi i basteve të licencuar nuk është vepër penale.

Megjithatë, përdorimi i basteve të palicencuara mund të çojë në akuza penale, me dënim deri në tre muaj ose gjobë që varion nga 51,000 deri në 516,000 euro. Nëse vërtetohet se ata kanë vënë bast për futbollin, kjo do të shkelte nenin 24 të kodit të drejtësisë sportive. Dënimi për këtë vepër është ndalim prej të paktën tre vjetësh dhe gjobë prej së paku 25.000 eurosh.