Mosdekretimi i kryeprokurorit, Shala: Presidentja mos të qaj e të vajtojë se është kërcënuar

mosdekretimi-i-kryeprokurorit,-shala:-presidentja-mos-te-qaj-e-te-vajtoje-se-eshte-kercenuar

mosdekretimi-i-kryeprokurorit,-shala:-presidentja-mos-te-qaj-e-te-vajtoje-se-eshte-kercenuar

Ditë më parë presidentja e vendit Vjosa Osmani trego se ka marrë vendim që mos ta dekretojë kryeprokurorin e shtetit.

Madje, ajo në një konferencë për media tha se pikërisht për këtë çështje edhe është kërcënuar.

E, deputeti i PDK-së, Ferat Shala thotë për Front Online se derisa presidentja thotë se është kërcënuar dhe nuk është ndërmarrë asnjë veprim atëherë si ndihet qytetari i thjeshtë.

“Unë konsideroj që presidentja është vonuar shumë, presidentja ka bërë edhe gabime të tjera kur paralajmëron që është e kërcënuar, dhe kur kërcënohet presidentja dhe s’kemi asnjë veprim si ndihet qytetari, si ndihet ndërmarrësi, si ndihet zyrtari i thjeshtë , punëtori i thjeshtë. Pra, është për keqardhje veprimet që i dëgjon nga niveli më i lartë i shtetit. Kur e dëgjon duke qarë, e vajtuar presidenten çka pret nga instancat tjera, pra nuk do të duhej të ndodhë diçka e tillë. Organe ka, ajo është vet pozicioni më i lartë ligjor dhe kushtetues dhe do të duhej të vepronte me kohë me fuqinë e ligjit, me fuqinë e Kushtetutës e jo të del pas kaq muajsh të thotë jam e kërcënuar, e shantazhuar e shumë çka tjetër”, është shprehur ai.

Ai, ka përmendur edhe disa fotografi ku presidentja gjatë vizitës zyrtare që ka pasur në Kroaci është paraqitur me armë në dorë duke thënë se si mund ta sabatojë rezolutën për trupa që e sigurojnë këtë shtet.

“Në anën tjetër na jep imazhe duke përdorë armë, e në anën tjetër e saboton rezolutën për trupat humane të shtetit që e mbrojnë këtë shtet dhe e sigurojnë këtë shtet”, ka thënë ndër të tjera Shala.