Gjërat që njerëzit më të shëndetshëm bëjnë çdo mëngjes…

Ekspertët e meditimit kanë rekomanduar prej kohësh që të filloni ditën tuaj me meditim

Shprehni mirënjohjen me zë të lartë

Mirënjohja ka përfitime specifike shëndetësore që ia vlen t’i shijoni çdo mëngjes. Studiuesi i Mirënjohjes, Robert A. Emmons, Ph.D. ka vërtetuar shkencërisht lidhjen midis mirënjohjes dhe lumturisë:

Në një krahasim eksperimental, ata që mbanin ditar mirënjohjeje çdo javë ushtruan më rregullisht, raportuan më pak simptoma fizike, ndiheshin më mirë për jetën e tyre në tërësi dhe ishin më optimistë për të ardhmen.

Meditoni për të paktën 5 minuta

Ekspertët e meditimit kanë rekomanduar prej kohësh që të filloni ditën tuaj me meditim. Është referuar si koha kur jeni më afër “burimit” tuaj. Edhe pse 30 minuta meditim është ideale, vetëm 5-10 minuta mund të ndihmojnë në uljen e stresit dhe ankthit. Fillimi i ditës në një gjendje pa stres ju lejon të përqendroheni më shumë, vendimmarrje më të qartë dhe produktivitet.

Lëvizni trupin tuaj

A e keni nisur ndonjëherë ditën duke u ndjerë i plogësht? Mënyra më e shpejtë për të rritur energjinë tuaj të mëngjesit është të filloni të lëvizni. Ju do të ringjallni metabolizmin tuaj dhe do të lëshoni serotonin, hormonin e ‘të ndjeheni mirë’ në trupin tuaj. Kjo gjithashtu do të ndihmojë në lehtësimin e stresit dhe në rritjen e gjendjes tuaj të përgjithshme emocionale. /Top Albania Radio/