KFOR-i patrullon kufirin Kosovë-Serbi me ushtarë britanikë dhe rumunë

Forca e Sigurisë Ndërkombëtare në Kosovë (KFOR) ka publikuar pamjet e ushtarëve britanikë dhe rumunë që kryejnë patrullime përgjatë vijës kufitare administrative me Serbinë. KFOR-i ka thënë se kjo është pjesë e mandatit të tij për të siguruar një mjedis të sigurt dhe paqësor për të gjitha komunitetet në Kosovë.

Sipas KFOR-it, ushtarët britanikë janë pjesë e Forcës Rezervë Strategjike të NATO-s, e cila u mobilizua pas rritjes së tensioneve në Kosovë, si pasojë e sulmit terrorist të ndodhur më 24 shtator në Banjskë.

KFOR-i ka thënë se ushtarët britanikë kanë ofruar mjete inxhinierike për të ndihmuar në përmirësimin e sigurisë në një shkollë lokale në Kosovë, ku ndjekin mësimin fëmijët nga komuniteti serb.

KFOR-i ka shtuar se Rumania ka dërguar edhe ushtarë shtesë, e cila ka rreth 600 trupa në Kosovë. KFOR-i ka bërë thirrje për respektimin e ligjit dhe përmbajtjen nga veprimet provokuese.

KFOR-i është një forcë paqeruajtëse prej rreth 4,000 trupash nga 28 vende anëtare të NATO-s dhe 22 vende joanëtare. KFOR-i vepron në Kosovë që nga viti 1999, pas luftës së fundit ndërmjet forcave serbe dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK). (politiko.mk)