Nëse bllokoni reklamat, YouTube do t’ju bllokojë

YouTube është shërbimi më i popullarizuar i videove në botë, ku më shumë se një miliard njerëz mund të shijojnë përmbajtje të ndryshme falas çdo ditë.

Megjithatë, me këtë rast, para ose gjatë riprodhimit të videos shfaqen reklama dhe reklamat shfaqen pranë videos që luhet. Meqenëse askush nuk dëshiron të shikojë reklama me videot e tij, YouTube u ka ofruar përdoruesve një mundësi për të shijuar përmbajtjen pa reklama. Natyrisht, në këtë rast është e nevojshme të paguani një abonim.

Deri vonë, ai abonim ishte 11,99 dollarë në muaj, dhe tani çmimi është rritur në 13,99 dollarë, që është çmimi mujor i YouTube Premium.

Megjithatë, disa përdorues kanë gjetur një mënyrë për të parë përmbajtjen në atë shërbim falas, pa u shfaqur reklama – duke përdorur një bllokues reklamash. Ekipi i YouTube, natyrisht, nuk është i kënaqur me këtë, sepse kjo ndikon në të ardhurat e tyre, kështu që në fillim të vitit ata shpallën një luftë kundër përdoruesve që kanë programe për bllokimin e reklamave.

YouTube tani ka rritur përsëri fushatën e tij kundër bllokuesve të reklamave, kështu që ata që i përdorin ato kanë filluar të shohin dritare pop-up që i paralajmërojnë se po shkelin kushtet e përdorimit të faqes. Nëse duan të vazhdojnë të shikojnë përmbajtje në YouTube, përdoruesit ose duhet t’i çaktivizojnë këto programe ose të aktivizojnë shfaqjen e reklamave në YouTube në cilësimet e tyre. Disa marrin gjithashtu mesazhe që pasi të jenë parë tre video, nëse ende kanë një bllokues reklamash, nuk do të mund të shikojnë më video në atë sajt.

Ndërsa Google po paralajmëron vetëm përdoruesit për çaktivizimin e bllokuesit të reklamave për momentin, shumë mendojnë se kompania së shpejti mund të kalojë nga fjalët në veprime, që do të thotë se paralajmërimet mund të zëvendësojnë veprime specifike dhe mund të ketë një ndalim të plotë për bllokuesit e reklamave. . Nëse YouTube e ndërmerr një hap të tillë, të gjithë përdoruesit me bllokues reklamash të instaluar nuk do të mund të shikojnë më video në YouTube.

Në vend të përdorimit të një programi për bllokimin e reklamave, YouTube dëshiron që përdoruesit të paguajnë për të përdorur versionin Premium të shërbimit të videos, domethënë të paguajnë një abonim mujor. YouTube e konfirmoi këtë për Insider, duke thënë se ata kanë nisur një program global për të inkurajuar përdoruesit të çaktivizojnë bllokuesit e reklamave ose të përdorin versionin me pagesë që nuk shfaq reklama.

Ata na kujtojnë se, falë reklamave, ne mbështesim një ekosistem të larmishëm global të krijuesve dhe u japim miliarda përdoruesve akses në përmbajtjen e tyre të preferuar në YouTube.