Elon Musk i gatshëm t’i ofrojë 1 miliard dollarë Wikipedia-s nëse e ndryshon emrin

1 min read

Elon Musk, njeriu më i pasur në botë, ka deklaruar se është i gatshëm të japë një dhuratë prej një miliard dollarë për enciklopedinë online Wikipedia, me një kusht: të ndryshojë emrin e saj në Dickipedia.

Musk ka shprehur kërkesën e tij në një postim në rrjetin social X, ku ka thënë se emri i ri do të ishte më i përshtatshëm për një burim informacioni që përdoret nga miliona njerëz në të gjithë botën. Postimi i tij ka marrë shumë reagime pozitive nga përdoruesit e X, duke arritur mbi 115,000 pëlqime.

Wikipedia, e cila është një projekt joqeveritar dhe jo-fitimprurës, nuk ka reaguar ende ndaj ofertës së Musk. (politiko.mk)

Leave a Reply

Your email address will not be published.