Deri më 3 nëntor duhet të përfundojë dëgjimi i dëshmitarëve për rastin në Onkologji në Shkup

1 min read

Komisioni hetimor i ngritur nga Kuvendi për përcaktimin e përgjegjësisë për skandalin në Klinikën e Radioterapisë dhe Onkologjisë do të vazhdojë sot punën e saj, duke dëgjuar dëshmitarë dhe ekspertë, si dhe duke shqyrtuar aktet dhe dokumentet.

Kryetarja e Komisionit Hetimor për skandalin në Klinikën Universitare të Radioterapisë dhe Onkologjisë në ISHP Rashela Mizrahi tha javën e kaluar se pret që dëgjimi i dëshmitarëve të përfundojë deri më 3 nëntor, pas së cilës, brenda një afati prej 30 ditësh, të gjitha Dokumentacioni duhet të shqyrtohet dhe konkluzionet t’i dorëzohen Kuvendit.

Deri më tani, ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski dhe ish-ministrat e Shëndetësisë Venko Filipçe, Bekim Sali dhe Nikolla Todorov, ministri aktual i Shëndetësisë Fatmir Mexhiti kanë dhënë deklaratat e tyre për rastin në Onkologji.

Kryetari i Gjykatës Themelore Penale Shkup, Ivan Xholev, konsideron se është e palejueshme themelimi i Komisionit hetimor parlamentar për rastin Onkologji në kohën kur ka hetim aktiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.