Kompania e njohur gjermane këtë vit hap 13 mijë vende të reja pune

Kompania gjermane “Lufthansa” ka njoftuar se planifikon këtë vit të hap rreth 13,000 vende pune, afërsisht i njëjti numër i njerëzve që punësoi vitin e kaluar.

Pas shitjes së filialit të kateringut LSG, ky koncern punëson rreth 95,000 njerëz në mbarë botën. Këtë vit po kërkon 3500 ekuipazh të tjerë për në kabinë, 1000 ekuipazh fluturimi, 3000 teknikë dhe 1000 specialistë IT.

Shumë vende pune për personelin tokësor do të krijohen gjithashtu në aeroportet e Mynihut dhe Frankfurtit.

” Rreth dy të tretat e ofertës janë kompensim për vendet e punës që Lufthansa mbylli gjatë pandemisë dhe një e treta janë të reja. Shqetësimi fokusohet në të qenit një punëdhënës i mirë”, thekson menaxheri i burimeve njerëzore Michael Nigemann.(INA)