1.4 milionë euro u gjetën në një valixhe në aeroportin e Mynihut

Në fund të dhjetorit, gjatë kontrollit të sigurisë në aeroportin e Mynihut, doganierët gjetën në një valixhe gjithsej 1.4 milionë euro. Siç raporton revista Phoenix, punonjësit e kompanisë së sigurisë kanë regjistruar valixhen, e cila është një masë rutinë, dhe kanë vënë re kartëmonedhat.

Kompania e sigurisë njoftoi menjëherë doganën e aeroportit, të cilët numëruan paratë dhe dolën me një “shumë të pabesueshme të lartë” prej 1.4 milionë euro.

“Kur largoheni nga një vend jashtë BE-së, të gjitha shumat mbi 10,000 euro duhet të deklarohen në doganë”, thotë një zëdhënës i zyrës së hetimit doganor.

Burri me valixhen tentoi të hipte në avion, por hetuesit mësuan identitetin e tij nga bagazhi dhe e ndaluan.

Me kërkesë të prokurorit publik, gjyqtari hetues i gjykatës së qarkut në Landshut ka urdhëruar konfiskimin e parave të gatshme. Burrit i janë konfiskuar dy telefona celularë dhe i është caktuar masa e paraburgimit.

Në të njëjtën ditë, hetuesit kontrolluan banesën e 44-vjeçarit në lagjen Furstenfeldruck. Aty gjetën para të gatshme dhe një makinë numërimi parash.