Pesë arsye pse duhet të filloni të zgjoheni më herët

Të rriturit e hershëm me siguri do të dëshmojnë se kjo është e vërtetë.

Zgjimi herët në mëngjes mund të ndryshojë vërtet jetën tuaj dhe këto janë disa nga arsyet pse.

Keni kohë të zgjoheni

Hulumtimet tregojnë se “rënia e mëngjesit” e njohur zgjat nga dy deri në katër orë.

Nëse zgjoheni në orën 8:30 për të qenë në punë në orën 9, ka shumë mundësi që të mos jeni gati për të nisur menjëherë punët. Duke u zgjuar më herët, ju i jepni trupit tuaj një shans për t’u zgjuar në mënyrë natyrale. Edhe pse në fillim do të jetë e vështirë të ngriheni më herët, më vonë kur të bëhet pjesë e rutinës suaj, do të jeni mirënjohës dhe do të vini re se keni më shumë energji.

Rrezik më të ulët të depresionit

Ky artikull vlen për gratë. Një studim i publikuar në Journal of Psychiatric Research zbuloi se gratë që zgjohen më herët kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të sëmundjeve mendore si depresioni, ankthi, çrregullimet e humorit dhe të tjera.

Kjo ka kuptim sidomos nëse shikojmë faktin se gjumi rigjeneron shëndetin tonë.

Do të jeni më optimistë

Sipas një studimi të vitit 2014, ata që zgjohen herët janë më pak të prirur ndaj mendimeve negative dhe të vështira sesa ata që rrinë zgjuar deri vonë.

Shumë prej nesh përballen me mendime stresuese përpara se të flenë, kjo është arsyeja pse zakonisht nuk mund të flemë për një kohë të gjatë. Edhe pse nuk ka gjë të tillë si një buton për të fikur thjesht mendimet tuaja, është e rëndësishme të punoni për të menduar për gjëra të bukura.

Ata që zgjohen herët janë më të suksesshëm

“Kur bëhet fjalë për suksesin e biznesit, njerëzit e mëngjesit kanë një avantazh serioz”, pohon biologu Christoph Rendler.

Randler shpjegoi se hulumtimi i tij i mëparshëm, i cili përfshinte 367 studentë të kolegjit, tregoi se ata që ngriheshin më herët morën nota më të mira, gjë që përfundimisht çoi në mundësi të shkëlqyera biznesi.

“Njerëzit e tipit të mëngjesit janë më të prirur të merren me problemet. Ata janë më aktivë, gjë që u mundëson të jenë më të suksesshëm në karrierë”, shtoi ai.

Do të përmirësoni cilësinë e gjumit

Studime të shumta kanë treguar se ata që zgjohen herët kanë një cilësi shumë më të mirë të gjumit.

“Zogjtë e natës” priren të zhvillojnë çrregullime të gjumit, kështu që ata flenë më pak se njerëzit që e fillojnë ditën më herët.

Ne dëgjojmë vazhdimisht se sa e rëndësishme është t’i siguroni trupit tetë orë gjumë dhe se si sekreti i shëndetit dhe bukurisë qëndron në këtë. Por ju nuk do të jeni në gjendje ta bëni këtë nëse vazhdoni të shtypni “snooze” në alarmin tuaj në mëngjes. Ata që zgjohen më herët në mbrëmje do të bien në gjumë dhe do të pushojnë më lehtë.