E kemi zgjidhjen, Shqipëria Perëndimore nga veriu në jug do lidhet me Korridorin Blu – FaxWeb

Numri i lartë i vizitorëve dhe turistëve këtë sezon veror, ka sjellë trafik të rënduar në zonën Milot-Kashar. Zv.kryeministrja dhe ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku ka dhënë lajmin e mirë se ka nisur puna për të lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriu në jug me “Korridorin Blu”.

“Numri i shtuar i vizitorëve në këtë sezon, padyshim ka rënduar situatën e trashëguar të trafikut në zonën Milot – Kashar.

Lajmi i mirë është se tashmë ne kemi nisur nga puna për ta lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriu në jug me Korridorin Blu”, shkruan ministrja.

Postimi i plotë i Ballukut:

𝗞𝗘𝗠𝗜 𝗭𝗚𝗝𝗜𝗗𝗛𝗝𝗘𝗡!

Numri i shtuar i vizitorëve në këtë sezon, padyshim ka rënduar situatën e trashëguar të 🚦trafikut në zonën📍Milot – Kashar.

Lajmi i mirë është se tashmë ne kemi nisur nga 🚜👷🛣puna për ta lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriu në jug me Korridorin Blu.

Thumanë – Kashar, punohet me ritme të shpejta, mbi 40% e volumeve.
Milot – Thumanë
Kashar – Lekaj
Lekaj – Fier, janë tre kontratat që po lidhim për të nisur menjëherë nga puna.
Milot – Balldren hapim garën e ndërtimit në vjeshtë.
Murriqan – Lezhë është segmenti që na lidh me Malin e Zi. Aktualisht konsulentët e ËBIF po hartojnë projektin paraprak, të cilin pritet ta dorëzojnë në Dhjetor 2023.