Bullgarët po xhirojnë një film për Car Boris III, do të jetë aktori Antonio Banderas?

Media bullgare raporton se producentët nga Sofja po përgatisin një dokumentar për Car Borisin e Tretë. Ylli i Hollivudit Antonio Banderas, i cili ka të ngjarë të luajë rolin e ish-perandorit bullgar, thuhet se do të marrë pjesë në film.

Siç raportohet në mediat vendase, ylli 62-vjeçar ka qenë tashmë disa herë në Bullgari dhe ka diskutuar detajet e filmit historik, i cili do të nisë xhirimet në vjeshtë. Kastings janë planifikuar për të përzgjedhur aktorët që do t’i bashkohen ekipit që do të luajë në film.

Car Boris III vërtet i mbështeti hebrenjtë në Bullgari, por rezulton se ka shumë më tepër njerëz të përfshirë në këtë histori. Shumica prej tyre duam t’i shfaqim duke zhvilluar historitë e tyre në film, thotë producenti Avi Lerner, shkruan “Bulgaria Dnes”.

Filmi është planifikuar të jetë në gjuhën angleze.

Emri i Car Boris III lidhet me persekutimin dhe shkatërrimin e hebrenjve nga territoret e pushtuara nga Bullgaria fashiste gjatë Luftës së Dytë Botërore. Car Borisi i Tretë dhe Qeveria e Bullgarisë Perandorake janë drejtpërdrejt përgjegjës për dëbimin e më shumë se 11.300 hebrenjve nga territoret e pushtuara të Maqedonisë, Greqisë dhe Serbisë, nga të cilët 7.144 janë hebrenj maqedonas, në kampin Treblika në Poloninë e pushtuar.