Nagavci: Të monitorohet shitja e teksteve, të evitohen abuzimet me çmime

nagavci:-te-monitorohet-shitja-e-teksteve,-te-evitohen-abuzimet-me-cmime

nagavci:-te-monitorohet-shitja-e-teksteve,-te-evitohen-abuzimet-me-cmime

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), Arbërie Nagavci, ka njoftuar se procesi i shitjes së teksteve shkollore ishte temë diskutimi në një takim që kishte me përfaqësues të Autoritetit të Konkurrencës të kryesuar nga kryetarja e këtij institucioni, Neime Binaku Isufi.

Nagavci, në një postim në Facebook, bëri të ditur se si ministre e Arsimit, ka kërkuar që në kuadër të kompetencave, ky institucion të sigurohet që të mos ketë abuzim me çmimet e teksteve shkollore të cilat këtë vit do të blihen nga prindërit me mjetet që do të ndahen nga Qeveria.

“Gjatë këtij takimi morëm zotimin se Autoriteti i Konkurrrencës do të monitorojë me kujdes të shtuar tregun, përkatësisht procesin e shitblerjes së teksteve shkollore, sipas kompetencave ligjore. Në rast të evidentimit të ndonjë veprimi që bie ndesh me Ligjin për Mbrojtjen e Konkurrencës, Autoriteti do të na vë në dijeni për procedurat e mëtutjeshme ligjore”, ka shkruar ministrja Nagavci.